Засідання кафедри історії України 27 лютого 2024 р.

новини

 

27 лютого 2024 року відбулося засідання кафедри історії України Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Розпочалося воно з приємної події – привітання з 50-літнім ювілеєм доктора історичних наук, професора кафедри Олександра Комарніцького. Ювіляру побажали здоров’я та успішної роботи.

Порядок денний кафедри розпочався зі звітів аспірантів 1 – 4 року навчання про виконання наукової програми за період з 1 вересня 2023 року до 29 лютого 2024 року.

Окрім цього було розглянуто питання про рішення вченої ради Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка від 31 січня 2024 року на «Звіт про наукову та науково-технічну діяльність  Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка за 2023 рік та пріоритетні завдання на 2024 рік».

Завідувач кафедри професор Олександр Завальнюк проінформував щодо необхідності виконання наказів та розпоряджень по Кам’янець-Подільському національному університету імені Івана Огієнка від 19 лютого 2024 року  «Про дотримання безпеки здобувачами освіти та співробітниками університету під час оповіщення»; від 8 лютого 2024 р. «Про формування пропозицій щодо закріплення нормативних освітніх компонентів за кафедрами університету на 2024-2025 навчальний рік»; від 2 лютого 2024 р. «Про організацію вільного вибору навчальних дисциплін здобувачами вищої освіти денної та заочної форм здобуття вищої освіти на 2024-2025 навчальний рік».

Професор Олександр Комарніцький ознайомив присутніх про хід виконання  заходів із підготовки звіту про самоаналіз освітньої програми «Історія та археологія» за магістерським рівнем.

Також було заслухано інформацію науково-педагогічних працівників кафедри про виконання п.п. 2-3 «Положення про електронний навчальний курс освітнього компонента в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка».

Про підсумки «Навчальної ознайомлювальної педагогічної практики» здобувачів вищої освіти історичного факультету денної форми навчання (3 курс, освітній ступінь «бакалавр») доповіли професор Анатолій Філінюк та ст. викладач Віталій Степанков, а про підсумки виробничої педагогічної практики здобувачів вищої освіти історичного факультету денної форми навчання (4 курс, спеціальності «Середня освіта. Правознавство». «Історія та археологія») – доцент Андрій Задорожнюк та ст. викладч Павло Кліщинський.

Серед інших було розглянуто питання про рекомендацію до друку електронного навчального-методичного посібника «Історія українсько-російських відносин (ХХ – початок ХХІ ст.)», підготовленого професором Олександром Комарніцьким для магістрантів спеціальності «Історія та археологія», щодо пропозиції участі у всеукраїнській міждисциплінарній конференції «Поділля і Південно-Східна Волинь: матеріальна та духовна культура краю», запланованій на 12 квітня 2024 р. у ХГПА, а також доцент Володимир Газін ознайомив присутніх з станом наповнення офіційного сайту кафедри.