Лекція-презентація «НАШІ КОРОЛІ – REGES NOSTRI. Володарі та династії в історії України (1340-1795)».

новини

22 квітня 2024 р. до К-ПНУ завітав випускник історичного факультету 1997 року, доктор історичних наук, професор кафедри історії України Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Віталій Михайловський, який прочитав лекцію та презентував для науково-педагогічних працівників і студентів книгу «НАШІ КОРОЛІ – REGES NOSTRI. Володарі та династії в історії України (1340-1795)».

Віталій Михайловський – історик, який використовує у своїх дослідженнях сучасні методи світової історичної науки. Автор стверджує: «Королі й володарі в нашій історії потрібні для кращого розуміння минулих подій. Якщо звертатися до наших давніх часів XIV-XVIII століть, то присутність на сторінках історії королів дасть змогу набагато чіткіше усвідомлювати події сивої давнини, шукати й знаходити цікаві приклади та сприймати їх у контексті того часу, коли вони відбувалися. Без цього наше розуміння минулого неповне, а сприйняття сьогодення надто легковажне».

Під час зустрічі йшлося про королів і династії від 1340-х та до 1790-х років, підданими яких були наші предки.  Також Віталій Миколайович окреслив основні аспекти власних досліджень історії Поділля, розповів про те, що надихнуло написати книгу на основі проілюстрованих матеріалів. Інтерес викликало обговорення актуальних питань, пов’язаних з останніми подіями в Україні та світі. Автор поділився спогадами про навчання на історичному факультеті, ідеями та планами щодо подальших досліджень.