Відкрите заняття доцента Сидорука

ННА ІСТФАЦІ К-ПНУ ІМЕНІ ІВАНА ОГІЄНКА ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ІЗ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ, ВИПУСКНИКАМИ І ЗДОБУВАЧАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ 032 ІСТОРІЯ ТА АРХЕОЛОГІЯ

Відкрите заняття С. А. Сидорука

Планові відкриті заняття – однак із важливих форм виявлення рівня професійної компетентності та педагогічної майстерності викладача, яка дозволяє продемонструвати рівень володіння навчальним матеріалом та навички педагогічної роботи, “підглянути” (в хорошому розумінні цього слова) цікаві напрацювання колег, додатково обговорити і продумати певні аспекти педагогічної роботи.

Звісно, і в цю сферу професійної діяльності сучасне дистанційне навчання вносить свої корективи. 21 квітня відбулось відкрите заняття доцента кафедри історії України Сергій Антоновича СИДОРУКА з курсу “Історія української культури” для студентів групи Ist1-B19.

 І саме заняття, і його подальше обговорення відбувались на базі платформи Google Meet. Приємно відзначити, що наші студенти успішно оволоділи освітніми онлайн-ресурсами та ефективно використовують отримані навички в ході занять. Так, наприклад, у виступі Юлії ГРИНЧУК, присвяченому репресіям щодо представників української культури у міжвоєнному СРСР, було використано презентацію, що дозволило унаочнити та зробити більш зручним для сприйняття матеріал.

Студентка Юлія Гринчук готується до виступу

 

Фрагмент презентації Ю. Гринчук

Також варто наголосити, що попри онлайн-формат заняття, певні технічні негаразди в окремих учасників, загалом семінарське заняття проходило винятково продуктивно, відбувалось активне обговорення винесених на розгляд питань, при цьому демонструвались як знання теми, так і високій рівень загальних знань з історії України.

Студентка Д. Баранська шукає підступ у питанні викладача

Студентка Д. Баранська обдумує відповідь на питання

Студентка дає аргументовану відповідь

 

Не менш плідно, ніж власне заняття, відбувалось його подальше обговорення, в якому активну участь взяли завідувач кафедри, доктор історичних наук, професор Анатолій Григорович ФІЛІНЮК, доценти, кандидати історичних наук Сергій Васильович ОЛІЙНИК та Вадим Борисович СТЕЦЮК. Було відзначено високий викладацький рівень Сергія Антоновича, ефективну синкретичну роботу і викладача, і студентського колективу.

Обговорення особливостей дистанційної педагогічної роботи доцентами Сидоруком і Стецюком